Lichtstudie

Verlichting is een vak apart dat een degelijke kennis van zowel de technische, de estetische als de ecologische verlichtingsvormen vereist. Er is zoveel keuze en er zijn zoveel mogelijkheden, dat u vaak door het bos de bomen niet meer ziet. Als lichtadviseur zijn wij bij Lumidee het beste geplaatst om u bij uw 'lichtplan' te begeleiden. Bij ons kan je terecht voor een volledige lichtstudie. Dat betekent dat wij op basis van de plannen ervoor zorgen dat u het juiste licht op de juiste plaats bekomt. Uiteraard rekening houdend met uw wensen en budget. Wij stellen u een lichtplan voor op maat, zodat u tijdig de nodige voorzieningen kan treffen.

Met een lichtstudie vertrekken we vanuit het plan en kunnen we van bij het begin de lichtpunten en sferen bepalen. Hier hebben we de mogelijkheid om elk lichtpunt op een doordachte wijze zowel functioneel als esthetisch te integreren in uw project.  In een studie verdiepen wij ons in het evenwicht tussen de natuurlijke en kunstmatige lichtbronnen in je huis. Het karakter en de bestemming die aan iedere kamer gegeven wordt, zijn bepalend voor zowel de keuze van de lichtbron als voor de keuze van het design.

Er wordt steeds een rode draad voor ogen gehouden, zowel voor binnen als buiten, eigen aan ieders stijl, verwachtingen, noden en budget.

Ons lichtbelevingslabo zorgt hier voor een niet te miskennen meerwaarde. Hier kan je de verschillende toepassingsmogelijkheden in sterkte en positie aan de lijve ondervinden. Hier beleef je als het ware het effect van ‘licht’ …en zie je het al voor je in je eigen project. Op die manier ben je zeker dat je nu al de juiste keuze maakt en moet je nadien niet nodeloos opnieuw beginnen met verbouwen omdat het ‘licht’ niet voldoet.


Zonder dat je nu al definitieve keuzes maakt wat betreft ‘design’, ben je door een lichtstudie wel verzekerd van een goede basis en de juiste voorzieningen van bij de aanvangsfase.  Dit kan u nadien veel tijd, geld, werk en ergernis besparen. 

Wil je deskundig advies en expertise bij uw bouwplannen, kom dan tijdig advies inwinnen. Omdat wij ieder project individueel en professioneel benaderen vraagt een lichtstudie wel wat tijd.